2011. február 28., hétfő

Milyen a jó angol nyelvkönyv?

Ma a könyvesboltok polcain rengeteg angol nyelvkönyvet találhatunk. Szerencsére!
Azonban nem mindegy, hogy melyiket választjuk ki.
A legtöbb angol nyelvkönyv egy hozzáértő angol nyelvtanár segítségével hasznos, hiszen az ő instrukcióit követve biztosan megértjük a feladatot. Ám nehezebb a helyzet már egy csoportos angol nyelvtanfolyamon, vagy angol órán.

A csoportos angol nyelvtanfolyammal egy baj van csak, mint minden csoportosan történő oktatással, hogy kevesebb idő jut az egyénre, azaz rád.
Ott könnyen előfordulhat, hogy nem érted meg miről tanulsz az órán, vagy megérted, az órán még megy is, de otthon már egyszerűen nem tudod magadtól megcsinálni a homework-öt.

Ilyenkor valami nem stimmel. Vajon mi lehet a baj?

Érdemes elgondolkodni azon ilyen esetekben, hogy vajon magyarul is értjük-e, hogy mi lenne a feladat.
Magyarul is meg tudjuk-e oldani a feladatot, magyarul is el tudjuk-e mondani a feladatra vonatkozó angol nyelvtani szabályok alkalmazását.

Ha ez nem sikerül, akkor a probléma az, hogy sajnos nem tudjuk magyarul sem a nyelvtant.
Minden angol nyelvkönyv alapul veszi, hogy tudjuk a nyelvtant, hiszen ezt az általános iskolában megtanultuk! De sajnos nem mindenki emlékszik rá, hogy az egyes nyelvtani szakkifejezések pontosan mit is jelentenek és főleg, hogyan kell azokat a valóságban alkalmazni.

Ha nehezen boldogulsz az angol tanulással, úgy érzed, hogy neked nincs nyelvérzéked, akkor ezen lehet segíteni egy olyan angol nyelvkönyvvel, amely úgy magyarázza el az angol nyelvtant, hogy először magyarul tisztázza, és csak utána tér át az angol alkalmazás szabályaira.

Nem létezik olyan ezek után, hogy "nincs nyelvérzékem".
A megfelelő angol nyelvkönyv használatával igenis meg lehet tanulni angolul:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése